Tort Diplomat cu piscoturi

de Sylvia in Torturi, 21 Apr 2010 | 18381 vizualizari

 

Am facut acest tort de ceva vreme dar nu am reusit sa ilpostez pana acum.
Reteta am luat-o de la Cristina din blogul ei : http://criss75-despremine.blogspot.com/ ma tentau tare torturile ei diplomat ,a iesit super lejer.

 

INGREDIENTE

  • pentru 2 tortulete mici sau unul mare :
  • 20 g gelatina ( eu am pus foi ),
  • 5 oua,
  • 1 cutie compot ananas,
  • o portocala,
  • un kiwi,
  • 1/2 l lapte,
  • 1 lingura faina ,
  • 300 g zahar ,
  • 500 g frisca ( eu am facut-o din smantana grasa) ,
  • o mana de stafide am adaugat eu,
  • 1 pachet mare de piscoturi.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu piscoturi:

Am lasat  gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor de pe cutie.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand cu grija cu un tel ca sa nu se lege de vas.Cand se ingroasa se ia de pe foc si dupa ce se raceste putin  se adauga gelatina. Cand este abia calduta se pot adauga  albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare si stafidele  .

 Pentru montajul tortului procedam in felul urmator : Intr-o cratita mai adanca asezam un strat de  folie trasparenta care sa acopere in intregime peretii vasului. Apoi decoram fundul vasului cu fructe decupate si peretii acestuia cu piscoturi trecute o secunda prin compot de ananas .

Turnam apoi crema in tort si acoperim cu un capac de piscoturi. Se lasa fa frigider minim12 ore. Apoi il scoatem din vas asezand un platou sub el si intorcand vasul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

cccris 1

21.04.2010, 20:58

daca tot e butoias sa punem si un vinisor linga

Dana Cristea - pusikmea 1

22.04.2010, 09:38

Sylvia 1

23.04.2010, 17:46

Va multumesc de aprecieri, chiar a avut gustul tortului diplomat din Romania . merge si vinisorul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Adela"